Skip to main content

Digitaal Skills Paspoort: Vaardigheden en competenties in kaart! 

Sinds dit jaar bieden we bij BouwBricks het Digitaal Skills Paspoort (DSP) aan voor de sector bouw & infra. De bouwwereld verandert snel en de ontwikkeling van vakmensen is belangrijker dan ooit. Het DSP is een eenvoudige online tool waarme je als werknemer (met of zonder diploma) tijdens je hele loopbaan je vaardigheden (skills) kunt vastleggen en onderbouwen met bewijs.

Certificaat of diploma

Zowel werkgevers als werknemers zien in het DSP precies welke skills er ‘in huis’ zijn en welke verder ontwikkeld kunnen worden. Vervolgens kun je de skills omzetten naar erkenning, een certificaat of zelfs een diploma. Dit doe je samen met de opleider. Zo weet iedereen wat de waarde is van een vakkracht op de arbeidsmarkt.

BouwBricks, is enthousiast over deze tool en ziet volop kansen voor de genoemde sectoren. Daarom gaan we dit samen met Volandis uitrollen en verder ontwikkelen. Ons doel is de bouw te voorzien van flexibel inzetbaar en voldoende gekwalificeerd personeel. Wij ontzorgen de sector graag, ook als het gaat om tijdelijke (vakantie)krachten.

Voor werkgevers

Het Digitaal Skills Paspoort helpt om echte vakmensen te herkennen, te behouden en doelgericht in te zetten. Ze krijgen de kans zich te ontwikkelen met een tool die eenvoudig is in gebruik en weinig tijdsinvestering vraagt. Ook geeft het inzicht. Denk aan wat iedereen kan en waar de gaten zitten in onze kennis.

Voor vakkrachten

Iedereen is het erover eens dat je een echte vakkracht bent. Dan is het wel zonde natuurlijk als dit niet zwart op wit staat. Bijvoorbeeld als je toe bent aan een nieuwe uitdaging of werkgever. Alles wat jij kan, dus jouw skills, kun je eenvoudig online vastleggen in een Digitaal Skills Paspoort.

Meer weten over Digitaal Skills Paspoort? Bekijk het animatiefilmpje.

Ook jouw vaardigheden en competenties in kaart brengen?

Ja, ik neem contact op!